niedziela, 5 maja 2013

Tortellini ze szpinakiem zapiekane w pesto bazyliowym

W poniższe składniki musisz się zaopatrzyć aby zrobić najlepsze tortellini na świecie:)

Lista produktów:
300 g mąki pszennej
3 szt. jajek
Sól
1 łyżeczka oliwa
300 g szpinak mrożony
150 g ser feta
Sól
pieprz
1 łyżeczka oliwa
2 ząbki czosnek,
2 łyżki Pesto bazyliowe

Przygotowanie ciasta:
Mąkę jaja sól i łyżeczkę oliwy zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto trzeba rozwałkować bardzo cienko. Wykrawamy małe kwadraciki. 

Przygotowanie Farszu: 
Osmażamy z łyżeczką oliwy, solą,pieprzem i dwoma ząbkami czosnku szpinak.. Ser feta należy przemielić przez maszynkę. Przestudzony szpinak mieszamy z serem fetą. Nakładamy farsz na kwadraciki. Górny róg odgiąć do tyłu, a boczne rogi zlepić z przeciwnej strony. Gotowe tortellini wkładamy do gotującej się wody i gotujemy ok 5 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy zalewamy w durszlaku zimną wodą. Przesypujemy do miski mieszamy z pesto, następnie zapiekamy w piekarniku przez ok 10 min w temperaturze ok 180 stopni. 

Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz