Lista produktów:
300 g mąki
pszennej
3 szt.
jajek
Sól
1 łyżeczka
oliwa
300 g
szpinak mrożony
150 g ser
feta
Sól
pieprz
1 łyżeczka
oliwa
2 ząbki
czosnek,
2 łyżki Pesto
bazyliowe
Przygotowanie ciasta:
Mąkę jaja sól i łyżeczkę oliwy zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto trzeba rozwałkować bardzo cienko. Wykrawamy małe kwadraciki.
Przygotowanie Farszu:
Osmażamy z łyżeczką oliwy, solą,pieprzem i dwoma ząbkami czosnku szpinak.. Ser feta należy przemielić przez maszynkę. Przestudzony szpinak mieszamy z serem fetą. Nakładamy farsz na kwadraciki. Górny róg odgiąć do tyłu, a boczne rogi zlepić z przeciwnej strony. Gotowe tortellini wkładamy do gotującej się wody i gotujemy ok 5 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy zalewamy w durszlaku zimną wodą. Przesypujemy do miski mieszamy z pesto, następnie zapiekamy w piekarniku przez ok 10 min w temperaturze ok 180 stopni.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz