tag:blogger.com,1999:blog-3264099213088750752.post2231782361811667654..comments2024-03-29T10:17:39.165+01:00Comments on Kokieteria Smaku: Jesień, a żywienie CZ Ikokieteria smakuhttp://www.blogger.com/profile/01391574870137657059noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3264099213088750752.post-73886272186099797282013-09-29T18:49:17.865+02:002013-09-29T18:49:17.865+02:00Chodzi mi o to, że jeśli ktoś ma zrezygnować z dan...Chodzi mi o to, że jeśli ktoś ma zrezygnować z danego posiłku to lepiej żeby była to kolacja niż śniadanie, ale tak jak zaznaczyłam lepiej ją ograniczyć niż zupełnie wyeliminować. Jeśli chodzi o ser to nie należy mylić sera chudego z serem light zero proc tłuszczu bo te produkty nie są chudymi produktami, tak jak mówisz nie mają żadnych wartości. Porównując twaróg 0% a chudy to: zerowy ma na 100g- 86 kcal, 18g białka, 0% tłuszczu, a` za to 3,5 g węglowodanów czyli jest bezwartościowy. zaś chudy twaróg w 100g ma- 113 kcal, 25g białka, 0,5 g tłuszczu, węglowodany 2,2 g. Różnica między chudym a zerowym więc jest:). Ja dziele nabiał na tłusty, półtłusty, chudy i bezwartościowy;)) kokieteria smakuhttps://www.blogger.com/profile/01391574870137657059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3264099213088750752.post-7337706074749742512013-09-29T18:39:58.991+02:002013-09-29T18:39:58.991+02:00zrezygnować z kolacji? to raczej niezbyt dobra rad...zrezygnować z kolacji? to raczej niezbyt dobra rada ;-)<br />to samo z chudym twarogiem - zero wartości. Magdahttps://www.blogger.com/profile/08747736759784814749noreply@blogger.com