- 100 g masła
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżki syropu waniliowego
- 2/3 szklanki cukru
- 170 ml mleka
- 2 jajka
- łyżka nutelli
- 150 g czekolady z bakaliami
- garść płatków migdałów
- garść rodzynek
Wykonanie
- Piekarnik nagrzewamy w 190 stopniach.
- Mąkę łączymy z kakaem sodom i proszkiem do pieczenia i cukrem.
- Rozpuszczone masło razem z nutellą, łączymy z mlekiem, jajkami, syropem waniliowym.
- Czekoladę kroimy na drobne kawałki dodajemy rodzynki i płatki migdałów.
- Wszystkie składniki łączymy tworząc masę. Należy przemieszać łyżką wszystkie składniki (będą widoczne grudki- proszę się nie martwić mają być:)).
- Masę przekładamy do papilotek.
- Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 25 minut.
Smacznego:)!
* Można muffiny posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Bardzo dobrze też smakują z konfiturą jagodową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz