środa, 4 września 2013

Muffiny z czekoladą bakaliową

Potrzebne produkty:
  • 100 g masła
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 łyżki syropu waniliowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 170 ml mleka
  • 2 jajka
  • łyżka nutelli
  • 150 g czekolady z bakaliami
  • garść płatków migdałów
  • garść rodzynek


Wykonanie

  1. Piekarnik nagrzewamy w 190 stopniach.
  2. Mąkę łączymy z kakaem sodom i proszkiem do pieczenia i cukrem.
  3. Rozpuszczone masło razem z nutellą, łączymy z mlekiem, jajkami, syropem waniliowym.
  4. Czekoladę kroimy na drobne kawałki dodajemy rodzynki i płatki migdałów.
  5. Wszystkie składniki łączymy tworząc masę. Należy przemieszać łyżką wszystkie składniki (będą widoczne grudki- proszę się nie martwić mają być:)).
  6. Masę przekładamy do papilotek.
  7. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 25 minut.


Smacznego:)!












* Można muffiny posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Bardzo dobrze też smakują z konfiturą jagodową. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz