sobota, 28 września 2013

Risotto na czerwonym winie ze smażonymi warzywami i kurczakiem

Potrzebne produkty
  • 1 woreczek ryżu 
  • łyżka oliwy
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cukinii 
  • 1/2 bakłażana
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 150 g fasoli szparagowej
  • 8 pomidorków koktajlowych 
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka masła 
  • 1/2 szklanki czerwonego wina 
  • sól i pieprz do smaku.
Wykonanie
  1. Ryż ugotować al dente 
  2. Warzywa i kurczaka pokroić na grubą kostkę i wszystko usmażyć na łyżce oliwy (kurczaka zaprawić w swoich ulubionych ziołach lub marynacie).
  3. Ugotowany ryż zalać czerwonym winem i odstawić. 
  4. Wszystkie składniki  wymieszać i smażyć razem na patelni z łyżką masła. 


Smacznego:)!

*Porcja na ok 3-4 osoby- proponuję podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz