- 1 woreczek ryżu
- łyżka oliwy
- 1/2 papryki
- 1/2 cukinii
- 1/2 bakłażana
- 1/2 czerwonej cebuli
- 150 g fasoli szparagowej
- 8 pomidorków koktajlowych
- 250 g piersi z kurczaka
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- sól i pieprz do smaku.
- Ryż ugotować al dente
- Warzywa i kurczaka pokroić na grubą kostkę i wszystko usmażyć na łyżce oliwy (kurczaka zaprawić w swoich ulubionych ziołach lub marynacie).
- Ugotowany ryż zalać czerwonym winem i odstawić.
- Wszystkie składniki wymieszać i smażyć razem na patelni z łyżką masła.
Smacznego:)!
*Porcja na ok 3-4 osoby- proponuję podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz