- 180 g mąki pszennej
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki cukru pudru
- 85 g zimnego masła
- szczypta soli
- mleko
- 1.5 opakowania budyniu
- galaretka
- owoce- bez umiaru jakie kto lubi:))
Wykonanie
- Na początku przygotowujemy budyń i galaretkę. 1,5 opakowania budyniu gotujemy z mlekiem na jedną porcję żeby był bardzo gęsty, przygotowujemy galaretkę. Galaretkę wstawiamy do lodówki aby stężała, budyń studzimy. Na ciasto przekładamy go jak jest zupełnie zimny.
- Mąkę, wodę, cukier, masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto.
- Ciasto wkładamy do zamrażalnika na ok 25 minut.
- Formę do tarty smarujemy masłem.
- ciasto rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut.
- Spód ciasta należy przestudzić.
- Na ciasto przekładamy budyń, wierzch obficie wypełniamy owocami, zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki. Najlepiej jakby ciasto postało w lodówce przez noc.
Smacznego:)
O matko ! Czemu tak daleko mieszkacie ! Jak ja zjadłabym taka tarte !!!
OdpowiedzUsuńhehe:) dobra rada możesz sobie zrobić :))))
UsuńO jak miło zobaczyć że czekola smakuje:)Pozdrawiam.Monika
OdpowiedzUsuńChyba, że smakowała:)!
Usuń