niedziela, 29 września 2013

Tarta owocowa

Potrzebne produkty
  • 180 g mąki pszennej
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 85 g zimnego masła 
  • szczypta soli
  • mleko
  • 1.5 opakowania budyniu
  • galaretka
  • owoce- bez umiaru jakie kto lubi:))
Wykonanie
  1. Na początku przygotowujemy budyń i galaretkę. 1,5 opakowania budyniu gotujemy z  mlekiem na jedną porcję żeby był bardzo gęsty, przygotowujemy galaretkę. Galaretkę wstawiamy do lodówki aby stężała, budyń studzimy. Na ciasto przekładamy go jak jest zupełnie zimny. 
  2. Mąkę, wodę, cukier, masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto.
  3. Ciasto wkładamy do zamrażalnika na ok 25 minut.
  4. Formę do tarty smarujemy masłem.
  5. ciasto rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować. 
  6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut. 
  7. Spód ciasta należy przestudzić.
  8. Na ciasto przekładamy budyń, wierzch obficie wypełniamy owocami, zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki. Najlepiej jakby ciasto postało w lodówce przez noc. 
Smacznego:) 


4 komentarze:

  1. O matko ! Czemu tak daleko mieszkacie ! Jak ja zjadłabym taka tarte !!!

    OdpowiedzUsuń
  2. O jak miło zobaczyć że czekola smakuje:)Pozdrawiam.Monika

    OdpowiedzUsuń