- Ryby- od 2-4 miesięcy
- Tłuste mięso- od 3-4 miesięcy
- Grzyby- od 3-6 miesięcy
- Papryka, ogórek, pomidory, włoszczyzna- 6 miesięcy
- Wieprzowina- od 5- 8 miesięcy
- Cielęcina- od 8-9 miesięcy
- Drób- od 8- 10 miesięcy
- Produkty mleczne- od 8-12
- Zioła- od 8- 12 miesięcy
- Owoce- od 8- 12 miesięcy
- Pozostałe warzywa - od 9- 12 miesięcy
- Wołowina 10-12 miesięcy
piątek, 18 października 2013
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażalniku
Do domowych zamrażalników często wkładamy wiele rzeczy "leżakują" one tam bardzo długo, często nawet nie pamiętamy kiedy tam trafiły. Kiedy je wyciągamy często są już niezdatnie do spożycia a jednak je jemy. Poniżej przedstawię grupy produktów i średni czas ich przechowywania w zamrażalnikach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz