czwartek, 14 lutego 2013

Bezowy puchar rozkoszy


Przygotowanie  takiego deseru to banał. Robi się go bardzo szybko, konsumuje jeszcze szybciej. Spala ba baaardzo długo ;D
Potrzebne produkty
  • 7 sztuk małych bez 
  • małą śmietanę kremówkę 
  • 1 łyżkę cukru  pudru
  • 1 banana
  • 200 g świeżych truskawek
  • 25 g czekolady ( jak ktoś lubi słodkie może być to mleczna czekolada, np z nadzieniem truskawkowym. jeśli będzie to zbyt słodkie polecam czekoladę gorzką)
Wykonanie
  1. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. 
  2. Kroimy owoce na średniej wielkości kostki. ścieramy  czekoladę. Do pucharka wkładamy najpierw śmietanę następnie banany, bezy truskawki i posypujemy czekoladą. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz