piątek, 1 listopada 2013

Wszystko co od mamy jest najlepsze- przekładane wafelki

Potrzebne produkty

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 200 g margaryny Kasi
  • 200 g herbatników
  • 2,5 łyżki kakao.

Wykonanie

  1. Dwa białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy stopniowo 200 g cukru dalej ubijając, następnie  dodajemy żółtka.
  2. Oddzielnie rozcieramy 200 g margaryny Kasi  dodając po łyżce ubitych wcześniej jajek.
  3. Herbatniki blendujemy w blenderze na drobną mączkę.
  4. Na koniec dodajemy 200 g tych herbatników i 2 łyżki kakao porcja i wszystko dokładnie łączymy by stworzyć jednolitą masę. 
  5. Smarujemy jedną stronę wafla przykładamy drugim- i tak do wyczerpania potrzebnych produktów:). 
  6. Gotowego wafla zawijamy w folię lub papier i wkładamy w miejsce gdzie nam się dobrze ściśnie. Może to być wypoczynek jakaś skrzynka, pod duży garnek pełny wody. Przygniecionego wafla zostawiamy na noc by się dobrze sprasował. 


* Porcja na jednego wafla 
Smacznego:)!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz