piątek, 15 lutego 2013

Ruccola z pomidorkami i camembertem zanurzona w sosie miodowo sezamowym.




Potrzebne produkty:
  • ruccola 350 g
  • sezam 30 g
  • orzechy włoskie 30 g
  • camembert 125 g 
  • sos francuski knorr
  • oliwa 2 łyżki
  • ocet winny 2 łyżki
  • pomidorki cherry 250 g 


  1. Na patelni rozgmerzemy oliwę dodajemy sezam lekko podsmażamy. Następnie dodajemy łyżkę sosu francuskiego (może być knorr) osmażamy na oliwie sezam na koniec dodajemy miód i czekamy aż się rozpuści i będzie klarowna konsystencja. 
  2. Następnie sałatę lekko rozdrabniamy mieszamy z tym sosem. 
  3. Dodajemy orzechy włoskie. 
  4. Na wierzch kładziemy pokrojony w kostkę camembert i pomidorki cherry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz