Niezbędne produkt:
- Pierś z kurczaka 200 g
- cukinia 250 g
- pomidory 2 duże
- 1/2 ogórka długiego
- 100 gram sałaty lodowej
- 1 mała czerwona cebula
- Sos francuski (wymieszany z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami winnego octu i 2 łyżkami wody)
- Kurczaka najlepiej dzień wcześniej zapeklować w swojej ulubionej kompozycji ziół i przypraw.
- Pierś grillujemy na patelni. Na patelnie dajemy tylko 2 łyżki oliwy później delikatnie podlewamy pierś wodą. Kurczak będzie ugrillowany a jednocześnie nie będzie wysuszony.
- Na maśle delikatnie grillujemy cienko pokrojoną cukinię.
- Sałatę lodową rozdrabniamy następnie mieszamy z sosem.
- Rozkładamy ją na talerzu lub w półmisku. Na sałatę kładziemy świeże warzywa.
- Warzywa najlepiej pokroić na duże plastry. Na świeże warzywa kładziemy cukinię i kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz