niedziela, 30 czerwca 2013

Muffiny z białą czekoladą truskawkami i rabarbarem

Szybkie muffiny, można wykorzystać sezonowe owoce i mamy pyszne śniadanie, deser czy lekką kolację:) 

Potrzebne produkty:
Ciasto:
300 g mąki pszennej
 2 łyżeczki proszku do pieczenia

100 g cukru 
szczypta soli
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 jaja
270 ml maślanki
100 g roztopionego masła
250 g rabarbaru (godzinę przed pieczeniem można go zasypać cukrem i odstawić)
250 g truskawek
100 g pokrojonej białej czekolady lub groszki białej czekolady.

Wykonanie:

  • Masło należy rozpuścić, dodać jajka, maślankę cukier waniliowy.
  •  Następnie połączyć to z mąką łyżeczką proszku do pieczenia szczyptą soli  i cukrem. 
  • Składniki wymieszać bardzo delikatnie na jednolitą masę. 
  • Dodać pokrojone na drobną kostkę truskawki rabarbar i białą czekoladę. 
  • Masę przełożyć do papilotek, włożyć do formy na muffiny.
  •  Piec w  nagrzanym 180 stopniach piekarnika  ok. 20 - 25 minut.

 smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz