Szybkie muffiny, można wykorzystać sezonowe owoce i mamy pyszne śniadanie, deser czy lekką kolację:)
Potrzebne produkty:
Ciasto:
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
szczypta soli
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 jaja
270 ml maślanki
100 g roztopionego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
szczypta soli
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 jaja
270 ml maślanki
100 g roztopionego masła
250 g rabarbaru (godzinę przed pieczeniem można
go zasypać cukrem i odstawić)
250 g truskawek
100 g pokrojonej białej czekolady lub groszki
białej czekolady.
Wykonanie:
- Masło należy rozpuścić, dodać jajka, maślankę cukier waniliowy.
- Następnie połączyć to z mąką łyżeczką proszku do pieczenia szczyptą soli i cukrem.
- Składniki wymieszać bardzo delikatnie na jednolitą masę.
- Dodać pokrojone na drobną kostkę truskawki rabarbar i białą czekoladę.
- Masę przełożyć do papilotek, włożyć do formy na muffiny.
- Piec w nagrzanym 180 stopniach piekarnika ok. 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz