Potrzebne produkty
ciasto
- włoszczyzna (360 g)
- otręby żytnie (35 g)
- mąka pszenna pełnoziarnista (50 g)
- ser feta (60 g)
- jajko (1 szt.)
- oliwa z oliwek (4 łyżki)- 1 łyżka do ciasta 3 do smażenia
- sól i pieprz do smak
- tuńczyk z puszki ( 140g)
- serek śmietankowy (140g)
- ogórek konserwowy (2 szt.)
- czerwona cebula (1/2 szt.)
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
- Włoszczyznę rozdrabniamy bardzo drobno, prawie że nam masę (najlepiej w blenderze).
- Do tego dodajemy ser feta, jako, mąkę, otręby, łyżkę oliwy, sól i pieprz i wszystko dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły.
- Smażymy na małym ogniu.
- Z tuńczyka odlewamy wodę rozdrabniamy widelcem
- dodajemy serek
- drobno pokrojone ogórki konserwowe, czerwoną cebulę sól i pieprz.
- Wszystko dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz