piątek, 7 czerwca 2013

Placki warzywne z kremem z tuńczyka



Potrzebne produkty
ciasto

  • włoszczyzna (360 g)
  • otręby żytnie (35 g)
  • mąka pszenna pełnoziarnista (50 g)
  • ser feta (60 g)
  • jajko (1 szt.)
  • oliwa z oliwek (4 łyżki)- 1 łyżka do ciasta 3 do smażenia
  • sól i pieprz do smak
  • tuńczyk z puszki ( 140g)
  • serek śmietankowy (140g)
  • ogórek konserwowy (2 szt.)
  • czerwona cebula  (1/2 szt.)
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
  1. Włoszczyznę rozdrabniamy bardzo drobno, prawie że nam masę (najlepiej w blenderze). 
  2. Do tego  dodajemy ser feta, jako, mąkę, otręby, łyżkę oliwy, sól i pieprz  i wszystko dokładnie  mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły. 
  3.  Smażymy na małym ogniu.
  4. Z tuńczyka odlewamy wodę rozdrabniamy widelcem
  5. dodajemy serek 
  6. drobno pokrojone ogórki konserwowe, czerwoną cebulę sól i pieprz. 
  7. Wszystko dokładnie mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz