wtorek, 2 lipca 2013

Letnia tarta (bez pieczenia)


Potrzebne produkty:
300 g ciastek digestive
50 g masła
400 g twarogu
2 łyżki prawdziwego miodu
300 ml śmietany kremówki
2,5 łyżki żelatyny
350 gram truskawek
3/4 szklanki cukru drobnego
owoce do posypania ( ja użyłam drobno pokrojonych truskawek i jagody)

Ciastka zmiksować razem z masłem. Przełożyć na formę do tarty ubijając łyżką tak aby zrobił się jednolity spód. Włożyć do lodówki na godzinę. Następnie zmiksować twaróg razem z miodem tak aby powstała masa serowa tak jak do sernika i przełożyć na kruchy spód z ciastek. Żelatynę rozpuścić w ok 1/2 filiżanki gorącej wody. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki tak żeby lekko się ścięła (tylko żeby nie było grudek). Truskawki razem z cukrem lekko podgrzać i zmiksować następnie dodać żelatynę i wstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie ubić na sztywno kremówkę i delikatnie połączyć z truskawkami przelać na ciasto i zostawić w lodówce na ok 4 godziny. Wierzch gotowego ciasta posypujemy dowolnymi owocami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz