Potrzebne produkty
- opakowanie mix sałat
- 4 śliwki
- 150 gram bobu
- 150 gram szynki parmeńskiej
- 60 g sera żółtego
- 2 duże garści bakalii
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- sól z ziołami ( ja użyłam soli ziołowej prymat)
- garść świeżej bazylii
Wykonanie:
- Olej rzepakowy należy wymieszać z solą z ziołami i drobno pokrojoną bazylią.
- Bakalie kroimy na bardzo drobne kawałki i podpiekamy na patelni.
- Mix sałat mieszamy z sosem i bakaliami.
- W piekarniku zapiekamy szynkę parmeńską pokrojoną na cienkie paski i bób- pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 minut.
- Ser żółty kroimy na cienkie paski, śliwki kroimy na ćwiartki.
- Na dwa talerze przekładamy sałatę na nią rozkładamy upieczoną szynkę parmeńską, bób, ser żółty i śliwki.
Sałatkę polecam z ciemnym pieczywem.
* Ilość produktów podana jest na sałatkę dla dwóch osób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz