- 1,5 szklanki cukru
- 4 szklanki mąki
- 0,5 kostki margaryny
- 2 jajka
- 2 szklanki zimnego mleka
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 4 płaskie łyżeczki sody
- 4 łyżki dżemu
- 1 łyżka miodu
Wykonanie:
- Kakao mieszamy z mlekiem i sodą.
- Pozostałe składniki wkładamy do miski i dodajemy składniki z punktu pierwszego.
- Wszystko miksujemy na jednolitą masę
- Przekładamy do blaszki bądź dużej tortownicy i pieczemy godzinę.
- Przez pierwsze 40 minut pieczemy w 150 stopniach, a pozostałe 20 minut w 180 stopniach.
*Ciasto jest bardzo puszyste i delikatne, polecam dla maluchów:). Można je polać rozpuszczoną białą czekoladą, posypać białą tartą czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz