ciasto:
- 80 g mąki pszennej
- 40 g mąki chlebowej
- 1 jajko
- 200 mln mleka
- szczypta soli
- 1/3 szklanki wody mineralnej
- łyżka suszonej bazylii
- łyżeczka czosnku mielonego
- 30 g masła
farsz:
- 125 g mozzarelli
- 125 g sera żółtego
- 100 g camembert
- ketchup
- (można dodać przyprawy jakie się lubi, np kompozycję ziół, którą używamy do pizzy).
Wykonanie:
- Masło rozpuścić.
- Wszystkie składniki zmiksować aby powstało jednolite ciasto.
- Ser żółty zetrzeć, pozostałe sery pokroić na drobne kawałki.
- Naleśnika smażyć na jednej stronie, przewrócić na drugą rozsypać sery złożyć, dodać ketchup i zapiekać na patelni .
Rozpustne naleśniki :)
OdpowiedzUsuńRacja, ale na piątek idealne:)
OdpowiedzUsuń