sobota, 17 maja 2014

Krakersowe przekąski

Żeby przekąski nie były zawsze takie same:)
Krakersy z pastą z tuńczyka, z kremem chrzanowym i świeżym ogórkiem z mięsem i serem żółtym.

Pasta z tuńczyka:
http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/07/pasta-jajeczna-idealna-na-weekendowe.html?q=pasta+z+tu%C5%84czyka

Krem chrzanowy:

Potrzebne produkty
  • 1 Serek śmietankowy twój smak- Piątnica  
  • 1 łyżka chrzanu
  • szczypta soli
  • szczypta pierzu 
  • świeży ogórek 
Wykonanie
Wszystkie składniki mieszamy oprócz górka- ogórek dajemy na wierzch każdego krakersa. 

Mięso i tarty ser żółty
Mięso w słoiku gotowe kupione od rzeźnika- w smaku bardzo podobne do konserwy jednak o 200% lepsza jakość mięsa:) 




4 komentarze:

  1. Fajne pomysły:) na spotknie z znajomymi:)Zapraszam cie na szczyptę soli:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaproszenie przyjęte i bardzo podoba mi się strona:)

      Usuń
  2. ekspresowa przekąska, na imprezę idealna!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tylko warto ją zrobić albo tuż przed imprezą albo przygotować kremy położyć obok krakersy i żeby każdy sobie smarował takim na jaki ma ochotę sam bo szybko miękną :)

    OdpowiedzUsuń