- 500 g kiszonej kapusty
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/2 szklanki drobno pokrojonej suszonej śliwki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina
- 1 1/2 szklanki suszonych grzybów
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki zmielonych goździków
Wykonanie.
- W jednej miseczce zalewamy wrzątkiem suszone grzyby w drugim drobno pokrojoną suszoną śliwkę.
- Kapustę dusimy na małym ogniu aż zmięknie.
- Dodajemy masło, grzyby, suszoną żurawinę, śliwki, kminek, rozmaryn, goździki, cukier i podsmażymy pod przykryciem ok 10 minut.
- Następnie dodajemy 1/2 szklanki wina i dusimy jeszcze przez 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz