- 2 opakowania biszkoptów sun
- 400 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 fixy do śmietany
- 250 gram mascarpone
- 2 banany
- 80 ml espresso
- 100 ml sheridana
- 2 łyżki kakao
- 100 g białej czekolady
Wykonanie.
- Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z dwoma fixami do śmietany.
- Banany zmiksować w blenderze, a następnie dodać do śmietany kremówki
- Banany śmietanę delikatnie połączyć razem z serkiem mascarpone
- Sheridana mieszamy z przestudzoną kawą i maczamy w tym biszkopty.
- Dno tortownicy wypełniamy biszkoptami tak żeby nie było prześwitów.
- Na wyłożone biszkoptami dno rozkładamy część naszego kremy, następnie na krem kładziemy kolejną warstwę biszkoptów- nie muszą już być tak obficie ułożone jak w pierwszej warstwie (pamiętamy o nasączeniu ich).
- Na nie znowu układamy krem. Wierzch tortu posypujemy najpierw lekko kakaem a następnie obficie zasypujemy startą białą czekoladą.
- Wstawiamy do lodówki na ok 4 godziny następnie ściągamy pierścień z tortownicy i obrzeża tortu obkładamy biszkoptami.
Smacznego:)!
*Można zostawić sobie z 2 łyżki masy żeby lepiej dokleić biszkopty.
Pyszny tort :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń