- 1 Świeża botwina
- 5 ziemniaków
- 3 buraki
- 300 g włoszczyzny
- 1 mały słoiczek ćwikła
- 1/2 puszki czerwone fasoli
- 200 gram fasoli szparagowej
- 1 mała śmietana 12%
- 5 kiełbas wiejskich
- sól i pieprz
- majeranek
- garść świeżego kopru
- garść świeżej pietruszki
- 1 udko z kurczaka
- ok 1 litra wody
Wykonanie
- Gotujemy wodę dodajemy z udkiem, dodajemy: botwinę drobno pokrojonego buraka, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, fasolę szparagową i startą włoszczyznę.
- Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy ćwikła.
- Mięso można albo wysmażyć i dodać do zupy albo dodać bez podsmażania.
- Kolejno dodajemy czerwoną fasolkę z puszki, pietruszkę i koper. Doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem
- Na końcu barszcz zabielamy śmietaną 12%.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz