- garść świeżego szpinaku
- garść mixu sałat
- 1/2 puszki tuńczyka
- 50 g mozzarelli
- 1/2 czerwonej cebuli
- 8 pomidorków koktajlowych
- ogórek świeży
- prażone migdały
sos
- Łyżka oliwy z oliwek
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżka sosu francuskiego knorr
- 2 łyżki wody
Wykonanie:
- Sałatę i szpinak umyć
- Umyte warzywa pokroić na grube kawałki.
- Od tuńczyka i mozzarelli odsączyć wodę.
- Wszystkie składniki do sosu dokładnie wymieszać.
- Płatki migdałów podpiec na patelni .
- Na talerz przekładamy sałatę i szpinak polewamy sosem rozkładamy warzywa, ser i tuńczyka.
Smacznego:)
*Porcja na jedną głodną osobę:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz