- 200 g bakłażana
- 200 g cukinii
- 200 g papryki
- 300 g pieczarek
- 1/2 cebulki
- 200 g pomifora
- 250 gram polędwicy z sarny
- 1 oscypek średniej wielkości
- 1 woreczek brązowego ryżu
- sól ziołowa
- kolorowy pieprz
- sos ziołowy knorr
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 3 łyżki octu winnego.
Wykonanie:
- Wszystkie warzywa (za wyjątkiem pomidora) pokroić na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać.
- Ugotować ryż (al dente).
- Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć.
- Pomidory wyparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki.
- Pokroić drobno oscypka.
- Ugotowany ryż wymieszać z usmażonymi warzywami i sarniną, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
- Wierzch posypać pokrojonymi pomidorami i oscypkiem.
- Piec w piekarniku przez ok 15 min w temp. 200 stopni.
Smacznego:)!
* Danie na około 4 osoby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz