niedziela, 29 września 2013

Tort naleśnikowy z kremem malinowym i białą czekoladą

Potrzebne produkty
ciasto 
  • 200g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 250 mln mleka
  • 50 ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki wody mineralnej
  • 40 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka cukru wanilinowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 
  • 200 g malin 
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml kremówki
  • 1/2 białej czekolady 
  • 1/2 słoika kremu z białej czekolady lub nutelli z białej czekolady.
Wykonanie 
  1. Smażymy naleśniki i odstawiamy je żeby wystygły.
  2. mascarpone dokładnie mieszamy z musem z białej czekolady, malinami i dodajemy tartą białą czekoladę. 
  3. Na sztywno ubijamy śmietanę kremówkę 30%. 
  4. Masę mieszamy razem z kremówką i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. 
  5. Gotową masą przesmarowujemy naleśniki i nakładamy je jeden na drugi.
  6. Na samym końcu całego torta mocno dociskamy i wstawiamy do lodówki na ok 1.5 godziny 



Krem z białej czekolady zakupiłam od Anielskich Przysmaków :)
kosztuje 13,47 PLN- (za pośrednictwem mnie można dostać rabacik):))



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz