Potrzebne produkty
ciasto
- 200g mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 mln mleka
- 50 ml wody gazowanej
- szczypta soli
- 1/3 szklanki wody mineralnej
- 40 g masła
- 2 łyżki cukru
- łyżka cukru wanilinowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie:
- 200 g malin
- 250 g mascarpone
- 200 ml kremówki
- 1/2 białej czekolady
- 1/2 słoika kremu z białej czekolady lub nutelli z białej czekolady.
Wykonanie
- Smażymy naleśniki i odstawiamy je żeby wystygły.
- mascarpone dokładnie mieszamy z musem z białej czekolady, malinami i dodajemy tartą białą czekoladę.
- Na sztywno ubijamy śmietanę kremówkę 30%.
- Masę mieszamy razem z kremówką i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki.
- Gotową masą przesmarowujemy naleśniki i nakładamy je jeden na drugi.
- Na samym końcu całego torta mocno dociskamy i wstawiamy do lodówki na ok 1.5 godziny
Krem z białej czekolady zakupiłam od Anielskich Przysmaków :)
kosztuje 13,47 PLN- (za pośrednictwem mnie można dostać rabacik):))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz