niedziela, 16 lutego 2014

Sałata z mozzarellą

Potrzebne produkty

  • mix świeżych sałat- 2 garści
  • świeże liście szpinaku- 1 garść
  • kiełki słonecznika lub cebuli
  • mozzarella- 80g 
  • pomidorki koktajlowe- 5 szt
  • brzoskwinia z puszki 1 połówka
  • pomidory suszone- 4-4 kawałków
  • 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka octy balsamicznego
  • prażone pestki dyni- 4 łyżki


Wykonanie:

  1. Sałatę mieszamy ze szpinakiem
  2. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół,  brzoskwinię w średniej wielkości kostkę, a suszone pomidory na małe kawałki.
  3. Pestki dyni podsmażamy na patelni
  4. Zalewę z pomidorów, musztardę, miód i ocet balsamiczny mieszamy aby powstał jednolity sos (do smaku dodajemy sól i pieprz). 
  5. Sałatę polewamy sosem na wierzch wykładamy pozostałe składniki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz