- mix świeżych sałat- 2 garści
- świeże liście szpinaku- 1 garść
- kiełki słonecznika lub cebuli
- mozzarella- 80g
- pomidorki koktajlowe- 5 szt
- brzoskwinia z puszki 1 połówka
- pomidory suszone- 4-4 kawałków
- 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka octy balsamicznego
- prażone pestki dyni- 4 łyżki
Wykonanie:
- Sałatę mieszamy ze szpinakiem
- Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, brzoskwinię w średniej wielkości kostkę, a suszone pomidory na małe kawałki.
- Pestki dyni podsmażamy na patelni
- Zalewę z pomidorów, musztardę, miód i ocet balsamiczny mieszamy aby powstał jednolity sos (do smaku dodajemy sól i pieprz).
- Sałatę polewamy sosem na wierzch wykładamy pozostałe składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz