niedziela, 19 stycznia 2014

Ślimaki makowe

Bardzo szybkie w wykonaniu ciasta.

Potrzebne produkty

  • 1/2 puszki maku z bakaliami
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • płatki migdałów


Wykonanie
  1. Ciasto powinno być w temperaturze pokojowej 
  2. rozłożyć blaty ciasta obficie posmarować masą makową
  3. zawinąć ciasto w rulon i pokroić każde opakowanie ciasta na ok 12 ciastek. 
  4. Ciastka posmarować jajkiem a wierzch posypać migdałami 
  5. Piec w temperaturze 180 przez ok 15 minut. 








2 komentarze:

  1. piękne :) ja takie ślimaki zawsze robię na różne sposoby, zawsze są super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cześć :) super blog i niesamowite przepisy:) z przyjemnością będę ich próbowała:) zapraszam do mnie do obserwowania:) http://agaslodziak.blogspot.com/ :) pozdrawiam Agata:)

    OdpowiedzUsuń