niedziela, 1 września 2013

Sałatka z tuńczykiem

Potrzebne produkty:

  • garść świeżego szpinaku
  • garść mixu sałat
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 50 g mozzarelli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • ogórek świeży 
  • prażone migdały

sos

  • Łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • łyżka sosu francuskiego knorr 
  • 2 łyżki wody


Wykonanie:

  1. Sałatę i szpinak umyć 
  2. Umyte warzywa pokroić na grube kawałki.
  3. Od tuńczyka i mozzarelli odsączyć wodę. 
  4. Wszystkie składniki do sosu dokładnie wymieszać.
  5. Płatki migdałów podpiec na patelni .
  6. Na talerz przekładamy sałatę i szpinak polewamy sosem rozkładamy warzywa, ser i tuńczyka.

Smacznego:)

*Porcja na jedną głodną osobę:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz