niedziela, 16 lutego 2014

Sałatka śledziowa

Potrzebne produkty
  • śledzie-250g
  • cebula-  1/3
  • jabłko-  1/2 małego 
  • kwaśna śmietana 16%- 3 łyżki
  • majonez- 1 łyżeczka
  • ogórki w occie- 4 małe
  • ziemniaki w mundurkach- 4 szt. 
  • pieprz do smaku

Wykonanie:
  1. Śledzie moczymy ok 2 godzin przed krojeniem, następnie kroimy na cienkie paski.
  2. Ogórki cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę (ziemniaki w grubą kostkę), a jabłko ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  3. Śmietanę dokładnie mieszamy z majonezem
  4. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i gotowe 

* Porcja na dwie osoby

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz