piątek, 15 lutego 2013

Sałatka na grillowanej cukinii i kurczaku


Niezbędne produkt:

  • Pierś z kurczaka 200 g
  • cukinia 250 g
  • pomidory 2 duże
  • 1/2 ogórka długiego
  • 100 gram sałaty lodowej
  • 1 mała czerwona cebula


  1. Sos francuski (wymieszany z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami winnego octu i 2 łyżkami wody)
  2. Kurczaka najlepiej dzień wcześniej zapeklować w swojej ulubionej kompozycji ziół i przypraw.
  3. Pierś grillujemy na patelni. Na patelnie dajemy tylko 2 łyżki oliwy później delikatnie podlewamy pierś wodą. Kurczak będzie ugrillowany  a jednocześnie nie będzie wysuszony. 
  4. Na maśle delikatnie grillujemy cienko pokrojoną cukinię.
  5. Sałatę lodową rozdrabniamy następnie mieszamy z sosem. 
  6. Rozkładamy ją na talerzu lub w półmisku. Na sałatę kładziemy świeże warzywa. 
  7. Warzywa najlepiej pokroić na duże plastry. Na świeże warzywa kładziemy cukinię i kurczaka. 

                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz