sobota, 1 czerwca 2013

Pełnoziarniste pieczywo z jajecznicą i szparagami

Bardzo prosty przepisy na wyjątkowe poranne śniadanko.
Potrzebne produkty:
3 jajka
6 szt szparag
15 gram masła
2 plastry chudej szynki
kawałek cukinii
1/4 czerwonej cebulki
sałatę zieloną

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie (muszą być lekko twarde).Na maśle smażymy drobno pokrojoną cebulkę razem z cukinią, Jajka mieszamy jak z solą w małej miseczce- dodajemy do cukinii i cebuli. My w domu wolimy jajecznicę niewysuszoną. Jeśli wy też taką lubicie to wystarczy pół minuty i jajecznica gotowa:)
Jajecznice kładziemy na grube kromki ciemnego pieczywa. Na wierzch kładziemy szparagi.
Bardzo proste śniadanie, które polecam.

Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz