czwartek, 8 sierpnia 2013

Ciasto czekoladowe (2)

Potrzebne produkty:

  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 szklanki mąki
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 jajka
  • 2 szklanki zimnego mleka
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 4 płaskie łyżeczki sody
  • 4 łyżki dżemu
  • 1 łyżka miodu


Wykonanie:

  1. Kakao mieszamy z mlekiem i sodą.
  2. Pozostałe składniki wkładamy do miski i dodajemy składniki z punktu pierwszego.
  3. Wszystko miksujemy na jednolitą masę
  4. Przekładamy do blaszki bądź dużej tortownicy i pieczemy godzinę.
  5. Przez pierwsze 40 minut pieczemy w 150 stopniach, a pozostałe 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)!



*Ciasto jest bardzo puszyste i delikatne, polecam dla maluchów:). Można je polać rozpuszczoną białą czekoladą, posypać białą tartą czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz