sobota, 14 września 2013

Marchewka w panierce


Potrzebne produkty
  • 10 marchewek
  • 100 g bułki tartej
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka czosnku
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • sól z ziołami 
  • kolorowy pieprz
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Wykonanie
  1. Marchew gotujemy tak żeby była lekko twarda.
  2. Bułkę tartą łączymy z przyprawami, jajka roztrzepujemy. 
  3. Ugotowane marchewki studzimy. 
  4. Obtaczamy najpierw w jajku później w bułce tartej
  5. Smażyć na oleju. Ja użyłam olej rzepakowy z papryką. 
*Podawać można zamiast surówki. Ja marchew połączyłam z wołowiną smażoną z grzybami i cebulą.
Smacznego:)! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz