niedziela, 18 sierpnia 2013

Kanapka może być dietetyczna tylko na pieczywie chrupkim typu waza- mit obalony:)

Po dzisiejszym śniadaniu udowadniam, że można zrobić kanapkę z użyciem pieczywa, a mimo to będzie ona dietetyczna, lekka i pożywna. Kanapka obfita, a użyłam zaledwie 18 g chleba. Jeśli kupimy dobry chleb na naturalnym zakwasie, który czerstwieje, a nie pleśnieje można go tak cienko ukroić.
Kanapka przedstawiona na zdjęciu ma zaledwie 100 kcal, z tego 44 kcal to pieczywo. Pozostałe wartości to: 

  • białko- 8g
  • tłuszcze- 3,5g
  • węglowodany- 10g
  • błonnik- 2.1g
aby stworzyć pełnowartościowy posiłek można ją uzupełnić dużą szklanką koktajlu, czy szklanką kefiru.

Smacznego:)!
Pieczywo-18g, sałata-15g, ogórek małosolny-20g, papryka-25g, pomidor-25g ser żółty-5g, polędwica z indyka-25g

Chleb litewski z suszonymi śliwkami, morelą i orzechami włoskimi- 15 zł/kg 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz