niedziela, 18 sierpnia 2013

Risotto z sarniną i smażonymi warzywami

Potrzebne produkty 

  • 200 g bakłażana 
  • 200 g cukinii
  • 200 g papryki
  • 300 g pieczarek
  • 1/2 cebulki 
  • 200 g pomifora
  • 250 gram polędwicy z sarny
  • 1 oscypek średniej wielkości
  • 1 woreczek brązowego ryżu
  • sól ziołowa
  • kolorowy pieprz
  • sos ziołowy knorr 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 
  • 3 łyżki octu winnego.

Wykonanie:

  1. Wszystkie warzywa (za wyjątkiem pomidora) pokroić na grubą kostkę i usmażyć razem z solą, pieprzem, oliwą, octem winnym, posypać sosem knorr i wymieszać. 
  2. Ugotować ryż (al dente).
  3. Polędwicę z sarniny pokroić na drobną kostkę i lekko podsmażyć.
  4. Pomidory wyparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki. 
  5. Pokroić drobno oscypka. 
  6. Ugotowany ryż wymieszać z usmażonymi warzywami i sarniną, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. 
  7. Wierzch posypać pokrojonymi pomidorami i oscypkiem. 
  8. Piec w piekarniku przez ok 15 min w temp. 200 stopni. 
Smacznego:)!







Danie na około 4 osoby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz