- 220 g mąki pszennej
- 4 łyżki wody
- 4 łyżki cukru pudru
- 100 g zimnego masła
- szczypta soli
- 300 g konfitury malinowej
- 2 garści płatków migdałów
Wykonanie
- Mąkę, wodę, cukier, masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto
- Ciasto dzielimy na 2 części, jedna ma być troszkę większa od drugiej.
- Wkładamy dwa kawałki do zamrażalnika na ok 25 minut
- Formę do tarty smarujemy masłem.
- Większy kawałek ciasta rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować.
- na ciasto kładziemy konfiturę malinową.
- Mniejszą część ciasta albo rozdrabniamy palcami albo tarkujemy na wierzch ciasta, na końcu posypujemy migdałami.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 35 minut.
Smacznego:)!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz