http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/09/spod-na-tarte.html
Potrzebne produkty na Nadzienie:
- 300 g szpinaku
- 200 g fety
- łyżka jogurtu grecki
- 2 ząbki czosnku
- świeżo zmielony kolorowy pieprz
- świeżo zmielona sól
- 150 g sera żółtego
- 1 łyżka oliwy
Wykonanie
- Tartę pieczemy samą bez nadzienia.
- Na oliwie osmażamy szpinak razem z 2 ząbkami czosnku
- Dodajemy jogurt grecki sól i pierz.
- Na wystudzoną tartę kładziemy pokrojoną w kostkę fetę następnie przykrywamy szpinakiem i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Upieczoną tartę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
* Moje zdjęcie przedstawia jeszcze nie zapieczoną tartę, ponieważ nie chciałam przed gośćmi ganiać z aparatem:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz