niedziela, 22 września 2013

Tarta ze szpinakiem i fetą

Spód na tartę:
http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/09/spod-na-tarte.html

Potrzebne produkty na Nadzienie:

  • 300 g szpinaku
  • 200 g fety
  • łyżka jogurtu grecki
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • świeżo zmielona sól
  • 150 g sera żółtego
  • 1 łyżka oliwy

Wykonanie

  1. Tartę pieczemy samą bez nadzienia. 
  2. Na oliwie osmażamy szpinak razem z 2 ząbkami czosnku
  3. Dodajemy jogurt grecki sól i pierz.
  4. Na wystudzoną tartę kładziemy pokrojoną w kostkę fetę następnie przykrywamy szpinakiem i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Upieczoną tartę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Smacznego:)

* Moje zdjęcie przedstawia jeszcze nie zapieczoną tartę, ponieważ nie chciałam przed gośćmi ganiać z aparatem:) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz