piątek, 18 października 2013

Jak długo można przechowywać produkty w zamrażalniku

Do domowych zamrażalników często wkładamy wiele rzeczy "leżakują" one tam bardzo długo, często nawet nie pamiętamy kiedy tam trafiły. Kiedy je wyciągamy często są już niezdatnie do spożycia a jednak je jemy. Poniżej przedstawię grupy produktów i średni czas ich przechowywania w zamrażalnikach. 
  • Ryby- od 2-4 miesięcy
  • Tłuste mięso- od 3-4 miesięcy
  • Grzyby- od 3-6 miesięcy
  • Papryka, ogórek, pomidory, włoszczyzna- 6 miesięcy
  • Wieprzowina- od 5- 8 miesięcy
  • Cielęcina- od 8-9 miesięcy
  • Drób- od 8- 10 miesięcy
  • Produkty mleczne- od 8-12 
  • Zioła- od 8- 12 miesięcy
  • Owoce- od 8- 12 miesięcy
  • Pozostałe warzywa - od 9- 12 miesięcy
  • Wołowina 10-12 miesięcy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz