Potrzebne produkty:
ciasto
- 200 g ciemnej, gorzkiej czekolady (70%)
- 100 g mlecznej czekolady
- 210 g masła
- 3 jajka
- 1 łyżka aromatu waniliowego
- 200 gram migdałów (pasków)
- 100 gram drobno pokrojonych orzechów włoski
- 135 g mąki
- szczypta soli
polewa:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 1 łyżeczka cukru pudru
Wykonanie
- Rozpuszczamy masło i pozostawiamy do przestudzenia.
- Czekolady miksujemy w blenderze na mączkę.
- Dodajemy resztę produktów, wszystko dokładnie mieszamy tworząc jednolitą masę.
- Blaszkę smarujemy masłem wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy.
- Piekarnik nagrzewamy i pieczemy w 160 przez ok 20-25 minut
Polewa:
- Masło rozpuszczamy razem z czekoladą, dodajemy cukier i kakao. Polewa musi być błyszcząca i rzadka.
- Polewamy nią przestudzone ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz